Peeling Nedir? Neden Yapılır?

Peeling Nedir?

Peeling, cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlamak için ciltteki ölü derilerin temizlenmesi, cilt problemlerinin giderilmesi ve cildin güçlenmesi amacıyla yapılan cilt temizleme uygulamalarıdır.

Peeling Neden Yapılır?

Makyaj yapmak kadar cilt bakımı da oldukça önemlidir. Zamanla makyaj kalıntıları, kir ve ter cilt gözeneklerine dolar ve cilt hücrelerinin ihtiyacı olan oksijeni azaltmış olur. Bu bakımsızlık cildin solmasına, akne ve siyah nokta gibi istenmeyen cilt sorunlarının oluşmasına sebep olur. Günlük yüz temizleyicileri ile bu kalıntıları temizlemek mümkün olmaz. Bu sebepten cildin sağlıklı görünmesi için cilt bakımına özen gösterilmeli ve doğru ürünlerle cilt beslenmelidir. Cilt gözeneklerinin temizliği ve ihtiyacı olan beslenme için doğru ürünlerden biri de peelingdir. Peeling, ciltteki taze hücre döngüsünü hızlandırarak cildin soyularak dökülmesini sağlar. Bu sayede cilt ölü hücrelerden temizlenerek ciltte yeni hücre oluşumu uyarılmış olur. Üst derinin soyulması ile ciltteki tahriş olmuş ve hasarlı olan tabaka kaldırılır, alt katmanındaki sağlıklı tabaka ortaya çıkarılarak pürüzsüz, daha sağlıklı ve daha canlı bir cilt oluşumu sağlanır. Ayrıca cildin daha pürüzsüz görünmesini sağladığı gibi güneş lekelerini azaltmak için de kullanılır. 

Peeling Çeşitleri Nelerdir?

Uygulama yöntemlerine göre doğal, kimyasal ve lazer peeling gibi farklı peeling çeşitleri ve  uygulama bölgesine göre dudak, bacak ve vücut peeling çeşitleri bulunur. Kimyasal peeling içerdiği kimyasal maddelerin yardımıyla cildin yenilenmesini amaçlar. Lazer peeling, doğal ve kimyasal peeling uygulamalarının çözüm üretememesi sonucu tercih edilen peeling uygulamalarıdır.

Doğal Peeling

Domates, yumurta, şeker, yağ, kahve gibi doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan maskeler ile yapılan peeling uygulama işlemidir.  Evde kolaylıkla hazırlanabilecek maskeler haftada birkaç kez yapılacak uygulamalar ile etkili sonuçlar elde edilebilir.

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling, ciltteki renk değişikliklerini, izleri ve kırışıklıkları tedavi etmek amacıyla cildin ölü üst katmanlarını temizleyerek yenilenmesini sağlayan peeling uygulama yöntemidir. Kimyasal peeling uygulamasının ardından yenilenen cilt daha pürüzsüz ve daha canlı bir görünüme sahip olur. İhtiyaca göre tek başına veya diğer kozmetik uygulamalarla birlikte tercih edilebilir. İstenilen sonuçlara bağlı olarak farklı derinliklerde kimyasal peeling yapılabilir. Farklı derinliklerde yapılan her kimyasal peeling tipinde farklı bir kimyasal karışım kullanır.

Lazer Peeling

Lazer peeling, cildin görünümünü iyileştirmek veya cildin tabakalarını uzaklaştırarak ufak yüz kusurlarını tedavi etmek amacıyla kullanılan bir cilt yenileme uygulamasıdır.

Bir cevap yazın